Adverteren op Marktplaats? Met Wheelerdelta vallen uw advertenties echt op!

3 tips voor meer doorkliks op uw Marktplaats advertenties

Wheelerdelta benut als enige API partner alle mogelijkheden die Marktplaats biedt om onderscheidend te adverteren.

In dit artikel leert u hoe u dit doet en voor meer doorklikszorgt. 


De klik op uw advertentie vanuit de overzichtspagina met voertuigen is namelijk een bepalend criterium voor succes. De verhouding tussen het aantal weergaven en doorkliks wordt gemeten als percentage: de doorklikratio. Hoe hoger dat percentage hoe beter. Voor die belangrijke klikken zijn volgens Marktplaats 3 factoren bepalend.

Namelijk:

  • 1. een pakkende titel
  • 2. een sprekende foto  
  • 3. een relevante omschrijving. 


Door deze ingrediŽnten perfect te combineren weet u zeker dat uw auto’s meer bekeken worden. Hoe kunt u deze mogelijkheden binnen Marktplaats maximaal benutten? 


Unieke advertentietitel

Marktplaats genereert automatisch de advertentietitel. Maar deze titel kan in Wheelerdelta worden overschreven met een eigen titel. Net zoals een Adwords advertentie. Stem de advertentietitel af op het specifieke voertuig en benoem bijvoorbeeld onderscheidende kenmerken. 


Een andere tip is om een call-to-action in de titel te verwerken. 

Bijvoorbeeld: bekijk foto’s, kom proefrijden, rijklaar en beschikbaar, nieuwe prijs, vandaag offerte of maak showroomafspraak.

Unieke advertentie titel invoeren in Wheelerdelta

Voor elk voertuig kunt u een unieke en aansprekende titel invoeren in Wheelerdelta. Dit kan door op het tabblad "Opmerkingen" in het vrije invoerveld onder "voertuigtitel" uw eigen titel in te voeren.


(Let wel op het maximaal aantal tekens voordat de titel wordt ingekort. Bij Marktplaats zijn dit 59 tekens.)
Bepaal zelf de tekst in de omschrijving op de resultatenpagina

Elke auto heeft bijzondere kenmerken die voor kopers interessant zijn. De korte omschrijving die in het resultatenoverzicht onder de titel wordt getoond is uitermate geschikt om deze kenmerken te benoemen. Standaard wordt hier het eerste deel van een advertentie getoond, maar in Wheelerdelta heeft u de mogelijkheid deze tekst zelf te bepalen.


Denk bij unieke kenmerken bijvoorbeeld aan: lage kilometerstand voor het bouwjaar, complete onderhoudshistorie, bijzondere uitvoering of laatste servicebeurt uitgevoerd. Maar nog belangrijker zijn de standaard opties, optie pakketten, bestelde opties en accessoires die de auto onderscheidend maken. Zorg dat die kenmerken direct zichtbaar zijn in de omschrijving op de resultatenpagina en niet pas op de detailpagina. Verleid de bezoeker om te klikken. 


Korte omschrijving personaliseren in Wheelerdelta

De korte omschrijving die op Marktplaats zowel op de resultatenpagina als in de advertentie wordt getoond kan op het tabblad "Opmerkingen" op voertuigniveau worden ingevoerd. Voer uw eigen tekst met de onderscheidende kenmerken in het vrije invoerveld in. Let wel op het maximaal aantal tekens voordat de korte omschrijving wordt ingekort. Bij Marktplaats is dit 135 tekens.Adverteren met unieke kenmerken

Bij nieuwe auto’s is het al de normaalste zaak van de wereld om de focus te leggen op onderscheidende opties. Maar bij occasions is dit vaker uitzondering dan regel. Een gemiste kans, want juist bij gebruikte auto’s is dit iets waar de klant op let. Het echte onderscheid kan worden gemaakt door onderscheidende kenmerken uit te lichten als ‘highlights’. 


 “ABS” en “Airco” zijn opties die min of meer vanzelfsprekend worden geacht op occasions na 2010. Maar zaken als “gesture control”, “comfort smartphonepakket”, “rijcomfort-pakket”, "hoge instap" en “auto van eerste eigenaar” kunnen zeker tot de onderscheidende smaakmakers worden gerekend. Ook het benoemen van optiepakketten en het vermelden van de opties binnen het pakket trekt de aandacht.


Onderscheidende opties tonen in uw advertentie
Door in Wheelerdelta op het tabblad “opties en accessoires” de ster voor de volgens u bijzondere opties aan te vinken, worden deze gekenmerkt als onderscheidend. Deze worden vervolgens op Marktplaats prominent in de advertentie opgenomen.


Overzichtelijke en unieke indeling van uw advertenties

Wist u overigens dat een advertentie geplaatst via Wheelerdelta een unieke lay-out heeft op Marktplaats? In tegenstelling tot andere advertenties worden de gegevens en specificaties onderverdeeld in logische categorieŽn. Hoe overzichtelijker een advertentie is opgebouwd hoe beter leesbaar de inhoud wordt. En dat vinden bezoekers belangrijk.

 

Ook opties, pakketten en accessoires worden overzichtelijk weergegeven in de rubrieken exterieur, infotainment, interieur, veiligheid, pakketten en overige. Werkt u met afleverpakketten? Dan worden deze in een separate rubriek binnen de advertentie getoond.

Kortom met Wheelerdelta bent u verzekerd van een overzichtelijke en overtuigende advertentie. Uw aanbod staat daarmee aantoonbaar beter gepositioneerd op Marktplaats.nl om die belangrijke eerste klik te krijgen!