Automatische verversing van de rest-BPM


In Wheelerdelta wordt de rest-bpm automatisch berekend op het moment van invoer. Het is al mogelijk om tussentijds het rest-BPM bedrag te verversen met een druk op de knop. Nieuw is dat deze berekening nu automatisch uitgevoerd kan worden op vaste momenten! Dit betekent dat er niet meer over nagedacht hoeft te worden. Het rest-bpm bedrag wordt maandelijks bijgewerkt en is altijd actueel met de werkelijke afschrijving tot op dat moment.

Hoe werkt automatische rest-BPM verversing?

In Wheelerdelta is het rest-bpm bedrag dynamisch gemaakt en wordt automatisch bijgewerkt. Met de berekening van het nieuwe rest-BPM bedrag wordt ook de hoogte van het BTW bedrag bijgewerkt. Vervolgens wordt de excl. btw prijs worden aangepast, niet ingevuld. Er dient initieel wel altijd een excl. BTW te worden ingevoerd.  Zo ontstaat een kloppend financieel plaatje met alle ingrediënten: de verkoopprijzen (incl. / excl. BTW), de BTW bedragen en het rest-BPM bedrag. Ook voor financieringen heb je dan een kloppend financieringsbedrag.

Zodra deze BPM setting is geactiveerd wordt er direct een berekening gedaan over de gehele voorraad. Vanaf dat moment runt de formule elke 30 dagen over de gehele voorraad heen en past automatisch de excl. BTW prijzen aan. Als er een nieuw voertuig wordt aangemaakt wordt vanaf dat moment de formule voor dit specifieke voertuig ook elke 30 dagen (na aanmaakdatum) gedraaid. Voorraadbeheer van occasions, nieuwe auto's en demo's wordt hiermee verder verbeterd.

Rest-BPM in rapportages

Met één druk op de knop kan de voorraad van nieuwe rest-bpm waardes worden voorzien. Handig voor bijvoorbeeld de administratie of om rapportages bij te werken. Daarom wordt de automatische rest-bpm berekening toegevoegd aan de rapportage-tool in Wheelerdelta. Met deze rapportage kan de rest-BPM over de hele voorraad worden ververst. Je kunt ook filteren om bijvoorbeeld alleen de demo auto’s te zien. De nieuwe rest-BPM is dus beschikbaar als veld in de applicatie, maar ook als data in Excel format via de rapportage tool (.xls / .csv)