image

Autodata Occasion Index

Actuele prijsontwikkelingen in de occasionmarkt

De Autodata Occasion Index (AOX) geeft inzicht in de prijsontwikkeling van occasions in Nederland. Gebaseerd op actuele prijswaarnemingen voor merk, model, bouwjaar, brandstof, koetswerken en meer.

Download hier de meest recente versie van de AOX.

Wat is de Autodata Occasion Index?

De AOX is een representatieve graadmeter van de stijging en daling van occasionprijzen in Nederland. De cijfers worden maandelijks achteraf berekend op basis van een nauwkeurig vastgestelde verzameling occasions. 


Het mandje voor de AOX is samengesteld uit 235 modellen, die samen 77% uitmaken van de B2C occasionmarkt in Nederland. De actuele vraagprijzen van deze groep occasions wordt elke maand vergeleken met de vraagprijzen van eenzelfde groep in het basisjaar.

Wat kan ik met de AOX?

Met de informatie uit de AOX kunt u de markt inschatten en uw eigen voorraad spiegelen aan landelijke trends en ontwikkelingen. Omdat de prijsdata wordt afgeleid van occasions met dezelfde (technische) specificaties, waaronder bijvoorbeeld ook gelijke leveringsvoorwaarden is een betrouwbare vergelijking mogelijk. De AOX gaat dan ook niet uit van gemiddeldes of vaste afschrijving, maar is gebaseerd op actuele prijsinformatie van exact vergelijkbare voertuigen.

Voor wie is de AOX?

Iedereen die actief is met de professionele inkoop en verkoop van occasions heeft baat bij informatie uit de AOX. Handelaren, dealers, holdingen, groepen en leasemaatschappijen gebruiken prijsinformatie en analyses op basis van de AOX. De algemene AOX rapporten zijn gratis te downloaden.


Neem vrijblijvend contact met ons op om uw specifieke wensen rondom prijsinformatie van occasions te bespreken.

Hoe komt de AOX tot stand?

De AOX vraagprijsindex wordt berekend om een vraagprijsverandering te meten. Er wordt naar gestreefd een constant pakket occasions in de tijd te volgen en de prijs van een bepaalde set occasions te vergelijken met de vraagprijs van exact dezelfde occasions op een later tijdstip. 


Op die manier wordt ervoor gezorgd dat de vraagprijsindex enkel het goedkoper of het duurder aanbieden van de voertuigen in Nederland meet, en geen veranderingen die het gevolg zijn van de wijzigingen in kwaliteit of kwantiteit.

Autodata Occasion Index
Demonstratie of meer weten?

Vraag hier vrijblijvend informatie aan.

 
 
 
 
 
 
 De voordelen van Autodata Occasion Index

  • Maandelijks nieuwe AOX publicaties
  • Onafhankelijke en objectieve data
  • Volg de prijsontwikkelingen
  • Actuele marktinformatie
  • Rapportages voor św specifieke behoefte zijn mogelijk

Ontdek ook onze andere eigentijdse applicaties!

Meer weten of direct aan de slag?
Bel 088 - 600 6402

Grafieken met actuele prijsontwikkelingen in de Nederlandse occasionmarkt