Hogere handelsopbrengsten met nieuwe B2B handelsmodule

Het B2B handelsplatform, waarop jaarlijks meer dan 45.000 voertuigen verkocht worden, is verder vernieuwd uitgebreid. Wat ooit begon als biedingsapp OnlineBiedingen is intussen uitgegroeid tot een volwassen handelsplatform. Aan alle kanten wordt er door ons geÔnvesteerd in het doorvoeren van wensen van gebruikers en het toevoegen van nieuwe functionaliteiten.

Een grote B2B handelscommunity

Het B2B handelsplatform van Autodata is onafhankelijk en werkt volledig digitaal. Het bevat alle services om het B2B proces zo snel en simpel mogelijk te laten verlopen. Met natuurlijk de maximale handelsopbrengst als doel, maar ook de belangen van de kopende partij worden optimaal gewaarborgd. Elke maand worden meer dan 3.500 voertuigen verhandeld. Zonder financiŽle tussenkomst van Autodata. We stellen de techniek, de data en de gebruikersomgeving beschikbaar zodat kopers en verkopers direct de deal kunnen doen.

De beste handelsopbrengsten

De verkoop van handelsauto’s: iedereen heeft ermee te maken. Het lijkt eenvoudig, maar werkt voor elk bedrijf in de finesses net even anders. Ons handelsplatform speelt daar op in en past zich aan de business aan. Of handel nu centraal of op de vestiging wordt gedaan. En of de verkoper nu zelf de inruilprijs bepaald of een gespecialiseerde pricing manager, je richt het in hoe je wil. Het doel is om zo snel mogelijk de beste biedingen te ontvangen en de transactie soepel af te handelen. En belangrijk hierbij is om het aantal reclamaties tot een minimum te beperken. Hoe beter een auto is omschreven hoe zekerder de transactie met dus een hogere netto opbrengst.

5 belangrijke functies

Recent zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het al zeer complete handelsplatform.

1. Betere lay-out biedingsmail

De biedingstemplatessentiŽle informatie die handelaren ontvangen is geoptimaliseerd. Het doel is hierbij dat de handelaar in een oogwenk de auto moet kunnen inschatten. Alle essentiŽle informatie om het eerste gevoel te bepalen staan direct in beeld. De fotoweergave is verbeterd even als de mobiele lay-out. Ook zijn de dataservices op te vragen, zoals AutoVin, handelswaarde, bestelde opties,

2. Opnieuw bieding opvragen

Er zijn nieuwe biedingsfuncties toegevoegd. Zo kan na een ontvangen bod opnieuw een bod worden opgevraagd bij dezelfde handelsrelaties.

3. Log

Alle activiteiten van het biedingsproces worden vastgelegd in een log. Elk bod heeft een time-stamp zodat precies gevolgd kan worden wie geboden heeft, wat het bod is en wanneer het bod is ontvangen. Ook de afhandeling van de biedingen en het accepteren van het hoogste bod wordt uitgebreid gelogd. Zo ontstaat een transparant beeld van het handelstraject. En kunnen zuivere analyses gemaakt worden over de opbrengsten en activiteiten.

4. Inkoopprofielen

Met inkoopprofielen bepaal je wat het specialisme is van een handelaar. Via de duidelijke parameters merk, model, bouwjaar, brandstof en kilometers stelt stel je een handelsprofiel in. Zo zijn snel de juiste handelaren gevonden en worden auto’s aangeboden die binnen het profiel passen.

5. Occasion manager check

Holdingen en bedrijven die met een centrale occasion manager rol werken kunnen rekenen op perfecte ondersteuning van het biedingsproces binnen de vestigingen. Met de zogenaamde “OM-check” bepaal je wie de uiteindelijke prijs bepaald waarmee de verkoper kan werken. 

De OM-check is verder uitgebreid met:

  • Toevoeging tekst op biedingstemplate
Er kan een eigen tekst worden ingegeven die op de biedingstemplate getoond wordt wanneer er een OM-check wordt uitgevoerd
  • Er kan nu ook een lager handelsbod worden uitgebracht.
  • OM-check duidelijk herkenbaar. Wanneer een OM-check wordt opgevraagd dan wordt het dossier nu opnieuw zichtbaar in het menu “Aanbod aan mij”. Dit menu bevat het overzicht met openstaande actuele biedingsverzoeken. Dit bespoedigt de afronding van het biedingsproces.

Beheer je eigen handelsnetwerk op een professionele manier met het handelsplatform van Autodata. Volg alle stappen in je handelsproces online en onder je eigen regie. Je hebt real-time inzicht in alle resultaten en management informatie. Het platform is volledig op PC, laptop ťn smartphone te gebruiken. Zonder losse apps of aparte inlogs. Vanuit de taxatie kun je direct de handel starten. Rechtstreeks kopen en verkopen begint op het Autodata handelsplatform.