Wensink Automotive kiest Wheelerdelta voor digitalisering van voorraadbeheer

Wensink Automotive heeft gekozen voor het online voorraadbeheer en adverteer platform van Autodata. 

"Wensink heeft het selectietraject grondig aangepakt. We zijn er dan ook extra trots op dat onze applicaties en diensten als beste werden beoordeeld," aldus Erik van den Heuvel, Managing Director van Autodata Nederland.


Onlangs heeft de migratie plaatsgevonden en draaien alle 34 Wensink vestigingen met het moderne pakket en de apps. Deze overstap is een bevestiging dat de focus van Autodata op het digitaliseren van het occasionproces aanslaat bij grotere dealerbedrijven.


"Wensink heeft een duidelijke visie uiteengezet waarin diverse verbeteringen en optimalisaties centraal staan. Een verdere digitalisering is hierbij onmisbaar. Wij bieden daar passende software voor. Onze inspanningen zijn erop gericht om snel te kunnen acteren en blijvend te innoveren. Het geeft oprecht voldoening om deze ambities van Wensink mede te kunnen realiseren." licht adj. directeur Robert Brouwer toe.


Invulling van de behoeften van grotere dealerbedrijven

Met de komst van multi-merk dealer Wensink bewijst Autodata opnieuw dat haar diensten aansluiten bij de behoeften van grotere dealerbedrijven. Wensink behoort tot de top 10 dealerholdingen van Nederland. Ook bedrijven als PGA, Louwman Dealer Group, Indumij Groep en Autohaag Zeeuw maken gebruik van Autodata diensten.


Erik van den Heuvel: "Occasions zijn belangrijke pijlers onder de winstgevendheid van dealers. Maar ook het aanbod voorraad nieuw groeit. De eisen aan het optimaal beheren en adverteren van deze voertuigen nemen toe. Daar spelen we op in. Enerzijds door de stap tussen inkoop en het online presenteren te versnellen. Anderzijds door het adverteerproces verder te automatiseren met nieuwe functionaliteiten, koppelingen en slim gebruik van data".


Enkele voorbeelden van functionaliteiten die door multi-merk holdingen gebruikt worden zijn: voorraden over meerdere vestigingen doorzoeken, voertuigen verhuizen tussen vestigingen met behoud van advertentiedata, advertenties kopiėren en koppelen en voertuigen verhuizen vanuit een extern Dealer Managment Systeem. Autodata heeft haar software zo ingericht dat dergelijke complexere inrichtingen perfect kunnen worden uitgevoerd.