Nieuw! 360 graden foto ondersteuning in Wheelerdelta

Een 360 graden foto kun je vanuit elke hoek bekijken, waaronder van boven, achter en naast je. Het is een interactieve foto waarbij de kijker zelf bepaalt in welke richting hij kijkt.

Hoe maak je 360 graden foto's

360 graden foto's zijn ideaal voor het online bekijken van het interieur van voertuigen of een panaromaweergave van het exterieur. Het maken van 360-foto's is niet meer alleen weggelegd voor professionele fotostudio's met dure apparatuur. Voor een breed publiek zijn 360-foto camera's te koop. Bijvoorbeeld de nieuwste generaties 360-foto camera's van fabrikanten zoals Samsung, Kodak, Ricoh, LG, Nikon of 360Fly. Let bij de keuze van een 360 camera voor fotografie op een hoge resolutie (minimaal 2000 x 1000 pixels). 

Een 360-foto toevoegen

Bij een 360 graden foto opname wordt alles naast, onder en boven je vastgelegd in één beeld. Een 360-fotobestand is gewoon een (.jpg) bestand (normale afbeelding) met daarin een langgerekt beeld. Die afbeelding wordt tot een 360 graden weergave omgevormd met een speciale viewer.  Deze viewer is ingebouwd in Wheelerdelta en wordt samen met de 360-foto meegestuurd naar websites en portalen. U hoeft dus zelf geen software te installeren. Foto's die gemaakt zijn met echte 360 camera's geven de beste scherpe beeldresultaten. Met name bij het omhoog en omlaag kijken. Panoramafoto's die met smartphones gemaakt zijn leveren geen acceptabele 360 weergaves op. Er zijn wel 360 graden fotoapps beschikbaar.

360 graden foto's bekijken

360 graden foto's kunnen op PC, tablets en smartphones worden bekeken. De afbeeldingen worden op portals, websites en social media sites zoals Facebook automatisch herkend en direct getoond met een 360 viewer. Bekijk het voorbeeld hieronder en klik met uw muis of veeg met een vinger over het scherm van uw smartphone of tablet. Klik je op een foto, dan wordt hij beeldvullend. En met VR-ondersteunde smartphones kan, na klikken op de melding 'Bekijk in VR', met een headset op de foto in Virtual Reality worden bekeken.