Autodata introduceert vernieuwd SchadeVerleden

Nieuwe schade-informatiedienst geeft een uniek inzicht in historische autoschades


SchadeVerleden

SchadeVerleden geeft gebruikers inzicht in autoschade informatie uit het verleden. Professionals die handelen in gebruikte voertuigen krijgen door deze informatie meer zekerheid bij in- en verkoopbeslissingen.

Behoefte aan betere informatievoorziening rondom auto's

"De wereldwijde drang naar transparantie is ook van toepassing in de autobranche, " zegt Erik van den Heuvel van Autodata Nederland. "Daar spelen we op in. Door maximaal gebruik te maken van databronnen creren we nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. Feit is dat er gemiddeld 1,4 keer schade wordt geregistreerd per voertuig. Deze historische schade-informatie is cruciaal voor onze klanten."

Goed inzicht in het verleden bepaalt voor een groot gedeelte het succes van de toekomst

Dat een auto schade heeft gehad is geen nieuws. Wel is het van belang te weten hoe ernstig die schade was, of de schade is hersteld en misschien nog wel belangrijk of de schade is hersteld door een erkend schadehersteller. Er worden door "Automotive Nederland" regelmatig gebruikte auto's bijgekocht. Eenmaal in bezit betekent het dat je als autobedrijf ook verantwoordelijk bent voor de historie van het voertuig. Ondeugdelijk herstel betekent een potentieel verlies in plaats van gewenste marge!

Naast SchadeVerleden zijn ook andere historische bronnen zinvol. Van verschillend aantal eigenaren tot historische signalen zoals gestolen en WOK.

Meer over SchadeVerleden

Voertuigschade is onderdeel van de levenscyclus van voertuigen.

"Als een auto schade heeft gehad, wordt dat in de regel negatief uitgelegd. Onterecht, aangezien de meeste schades cosmetisch van aard zijn en vakkundig hersteld worden. Autoschades komen nu eenmaal voor. Het is van essentieel belang om te kunnen controleren dat eventuele schades in het verleden door een professional zijn vastgesteld en volgens erkende standaarden zijn gecalculeerd."

Hoe werkt SchadeVerleden?

SchadeVerleden is via het kenteken te raadplegen en geeft informatie over de in Nederland geregistreerde voertuigschades. Auto's die een leasemaatschappij als huidige eigenaar hebben worden uitgesloten van bevraging. SchadeVerleden is exclusief beschikbaar voor gebruikers van Wheelerdelta en Autoscan Platform.