Autodata integreert Carfax voertuigrapporten in applicaties

Raadpleeg Carfax rapporten op basis van kenteken of chassisnummer

Naast het SchadeVerleden rapport bieden we nu sinds kort ook eenvoudig toegang tot Carfax voertuighistorie rapporten in onze applicaties. Te beginnen met Wheelerdelta. De voertuighistorie kunnen inzien is van groot belang bij het inkopen, inruilen en taxeren van een gebruikte auto.

Elk Carfax rapport dat via Autodata wordt opgevraagd blijft 60 dagen beschikbaar voor de aanvragen. En nieuwe informatie wordt automatisch toegevoegd zodat het rapport dagelijks actueel is! 

Carfax maakt voertuig historie inzichtelijk

Met deze informatie dienst stellen wij u als gebruiker in staat om waardevolle informatie op te vragen en enkel de beste auto’s te selecteren. Ook zal het gebruik van Carfax bijdragen om meer en sneller auto’s te kunnen verhandelen. Carfax geeft historische voertuiginformatie weer om u beter te informeren over de auto's die u inkoopt of inruilt. Zowel over de onderhoudshistorie van origineel Nederlandse auto’s maar ook vooral over de historie van gebruikte importauto’s. 

Hoe komt een Carfax rapport tot stand?

Carfax is wereldwijd marktleider in voertuighistorie. Naast Nederland is Carfax actief in vele Europese landen en geheel Noord-Amerika. 

Dagelijks dragen duizenden bronnen, zoals overheden, verzekeraars, handhavers en autobedrijven/werkplaatsen bij aan het meest complete rapport wat er momenteel in de markt beschikbaar is. 

Welke gegevens toont Carfax?

In het rapport komt informatie terug over vorige eigenaren, APK details, kilometerstanden en indien beschikbaar de internationale historie. 

Daarnaast beschikt Carfax als enige over unieke onderhouds- en reparatiedata, zoals:

  • onderhoud uitgevoerd volgens fabrieksschema
  • remblokken vervangen
  • remvloeistof vervangen
  • distributieriem vervangen
  • accu vervangen
  • band(en) vervangen
  • ruitenwissers vervangen

Waar kan ik Carfax rapporten opvragen?

Via de dataservice knoppen in het linkerbalk menu binnen Wheelerdelta kan bij een voertuig een Carfax rapport worden opgevraagd. 


De informatie is per ommegaande toegankelijk en zal in de komende weken verder uitgebreid worden waarbij gebruiksgemak centraal staat.