Apple Carplay en Android Auto zijn populaire zoektermen

Het gemak van je smartphone en auto verbinden staat hoog op de wensenlijst


Smartphones zijn natuurlijk niet meer weg te denken uit ons leven. Ook in de auto kunnen we onze telefoons maar lastig loslaten. Dankzij de slimme technieken van Apple Carplay en Android Auto kun je je smartphone verbinden met je auto. Daarmee is dit een gewilde optie bij autokopers. Handig om hier op in te spelen!

Wat doen Carplay en Android Auto?

Deze technieken verbinden de smartphone met het touchscreen van je auto. Op deze manier kun je tijdens het rijden apps gebruiken, zonder je telefoon in de hand te nemen. Met oog op veiligheid is deze techniek doorgedrongen in de auto. Een zeer populaire functie die eigenlijk een doorontwikkeling is van hands-free bellen. Dankzij touchscreens kun je nu dus apps voor navigatie, verkeersinformatie, muziek, podcasts of andere rij assistentie hulpen activeren. 

Carplay en Android auto stijgen in populariteit

Er wordt druk gezocht op zoektermen rondom Carplay en Android auto. Het is dus aan te bevelen om deze opties duidelijk te benoemen in de occasion advertenties. Ook in de voertuigomschrijving is het aan te bevelen om deze merktermen op te nemen. In deze grafiek van Google is de stijgende populariteit binnen Nederland over de afgelopen 5 jaar goed te zien:


 Apple publiceert zelfs een lijst met automerken die Carplay ondersteunen.