7 redenen waarom video zo populair is

Een plaatje zegt meer dan duizend woorden. Die uitdrukking kennen we allemaal. Maar hoe zit dat met video? Video is namelijk een ongekende populair om je aanbod mee te promoten

1. Video trekt aandacht

Mensen zijn visueel ingesteld en van nature aangetrokken tot bewegend beeld. Daarom is wegzappen tijdens TV kijken bijvoorbeeld ook zo moeilijk. Video werkt als een grote “aandacht magneet”. De combinatie van beeld, geluid en stem houden de aandacht van kijkers vast. Daarom is video een effectief middel om een boodschap over te brengen.

2. Kijken is makkelijk

Stel je koopt een nieuwe fotocamera vol met snufjes. Wat doe je dan liever: een handleiding lezen of een instructiefilmpje kijken? De kans is groot dat je voor het filmpje kiest. Waarom? Omdat een video kijken minder moeite kost dan lezen. Daarom gebruiken veel nieuwswebsites en webshops vaker online video. Een kort videofragment trekt de aandacht. En bezoekers die doorklikken kunnen het uitgebreide artikel of de productomschrijving lezen.

3. Internet is snel

De tijd van trage internetverbindingen ligt nog niet eens zo ver achter ons. Gelukkig is internet tegenwoordig snel en breed toegankelijk. Zelfs voor smartphone gebruikers. Dit betekent dat het kijken van online video voor praktisch iedereen bereikbaar is. Ook beeldschermen zijn van steeds betere kwaliteit en ondersteunen HD weergave. Dit komt de beleving van online video kijken volledig ten goede.

4. Video maken is geen drempel meer

Sinds de uitvinding van de videocamera is het maken van filmpjes mogelijk. Maar laten we eerlijk zijn. Pas sinds de laatste jaren is het echt eenvoudig om video te maken en online te plaatsen. Smartphones zijn in staat om hoge kwaliteit video in HD te maken. Apps en andere software maken het bewerken van filmpjes tot professionele video’s eenvoudig. Doorplaatsen van video naar sites zoals YouTube, maar ook occasion portalen en eigen websites is geautomatiseerd. En er komt geen kabel meer aan te pas.

5. Video’s worden breed verspreid

Wat heb je aan een video als niemand die bekijkt? Zonde van de moeite. Gelukkig is video verspreiden nauwelijks een probleem tegenwoordig. Er bestaan tientallen platforms en social media sites waar video wordt bekeken. YouTube is het meest bekend met zijn miljoenenpubliek. Facebook, WhatsApp en e-mail zijn het meest populair om video’s te delen met bekenden. In de automotive zijn het de occasion portals die video ondersteunen als onderdeel van de advertentie. Maar ook op de eigen website mag video niet ontbreken.

6. Korte video’s worden beter bekeken

Onder mobiele internetters (die met een smartphone of tablet) is video kijken ongekend populair. Het gaat dan met name om korte video’s tot ongeveer 3 minuten. Korte video’s zijn makkelijker te maken en verspreiden dan lange video’s. De tijd dat een video alleen gemaakt kon worden door professionele productieteams met dure apparatuur is voorbij.

7. Video is volop beschikbaar

Nog niet zo lang geleden was het overzichtelijk en kon je twee soorten video onderscheiden: commercials en bedrijfsvideo’s. Maar toen kwam het internet en bleek online video veel meer toepassingen te hebben. Er is namelijk aanbod genoeg van openbare video’s. Daardoor kun je ook zonder eigen camera over video beschikken. Bijvoorbeeld voor op je website of bij advertenties. Een rondje YouTube levert een schat aan resultaten op. Denk bijvoorbeeld aan alle mooie commercials en sfeer video’s van autofabrikanten. Of reviews en reportages van autosites en blogs.


Bovenstaande redenen laten zien dat online video niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven. Voor ieder autobedrijf liggen hier duidelijke kansen om onderscheidend te zijn. Bijvoorbeeld met de video oplossing taGGleAuto.

 

Meer weten over video?

Bel ons op T (020) - 405 37 50 of neem hier direct contact met ons op.