5 belangrijke fotografietips voor autobedrijven


Samen met een professionele autofotograaf zetten we de belangrijkste tips op een rij om betere foto's te maken. Foto's zijn een cruciaal onderdeel van een goede online voertuigadvertentie. 


Er zijn diverse verbeterpunten te vinden om betere foto's voor internet te maken. We zetten alvast de 5 belangrijkste tips op een rij. 

Bekijk ook de 4 video's waarin de tips met voorbeelden worden uitgelegd en leer de fijne kneepjes van een professionele autofotograaf!

Tip 1 - Klein bestandsformaat

Zet de camera instellingen op klein fotoformaat. Voor internet zijn grote bestanden van 1MB of meer helemaal niet nodig. Het scheelt opslagruimte in het camerageheugen en versnelt het uploaden van de foto's naar internet. 

Tip 2 - Een groter bestand betekent niet een betere foto

Vaak wordt gedacht dat een groter bestandsformaat met meer pixels gelijk staat aan een kwalitatief betere foto. Dat is niet zo. 

Tip 3 - Zet de camera op S-RGB ipv RGB

Foto's van de voorraad worden voor internet gemaakt. Internetbrowsers moeten de fotobestanden kunnen lezen om de foto's correct te kunnen tonen. S-RGB is het format waarmee internetbrowsers zoals Chrome en Safari de foto waarheidsgetrouw weergeven. Bij RGB kan een kleurwaas ontstaan in bepaalde browsers.

Tip 4 - Zoom niet in, maar loop naar de auto toe

Loop in plaats van zoom. Door dichterbij te fotograferen komt er meer licht in de lens dan bij inzoomen. Het resultaat is een levendigere foto met mooier beeld.

Tip 5 - Leg details van een auto vast

Maak niet alleen overzichtfoto's waarin de auto in zijn geheel in beeld staat. Maak als het ware een rapportage van de auto en bespreek met behulp van foto's de highlights van de auto zoals u in een verkoopgesprek ook zou doen. Kies uiterlijke details en fotografeer die als close-up. Bijvoorbeeld een stiksel van het leer, versnellingspook, sierlijst of airco knopje. 

Autofotografie tips deel 1 - camera instellingen

Autofotografie tips deel 2 - camerakeuze

Autofotografie tips deel 3 - exterieur

Autofotografie tips deel 4 - interieur