Brian Benstock: hoe deze #1 dealer zijn verkoop verdubbelt met RedCap

"Dit is de tool die de perfecte transactie mogelijk maakt".


Je auto laten onderhouden zonder je huis te verlaten? Het kan. En het is dé pijler onder het verkoopsucces van #1 dealer Paragon New York.

Op woensdag 21 november onthulde mede-eigenaar van deze Amerikaanse superdealer Brian Benstock zijn geheimen in een daverende presentatie aan ruim 150 dealers. Wij zijn vereerd dat Autodata het mede mogelijk heeft kunnen maken Brian in Nederland uit te nodigen.

Leer van de besten

Het kijkje in zijn bruisende commerciële keuken laat zien hoe de verkopen maand op maand stijgen. Met als doel een omzetverdubbeling binnen 2 jaar!
De strategie is die van de "frictionless future": het streven naar de perfecte transactie, net zoals Amazon dat doet. En technologie zoals Redcap biedt is onmisbaar voor lokale autoretailers in hun concurrentiestrijd. 


RedCap: breng je diensten naar de klant

Google brengt je naar het product. Maar in retail wil de klant iets anders! Amazon, de grootste productzoekmachine, brengt het product naar de consument.
Dat is de standaard aan het worden. Waarom zou dat anders zijn voor auto's? 


Het huidige showroommodel, waarbij de klant geen andere keuze heeft dan naar de winkel te komen, lijkt uitgewerkt.
Brian Benstock: "Slechts 1% van 4000 ondervraagde klanten was tevreden over het koopproces van een auto. Dat betekent maar één ding: ons business model zoals we dat nu kennen, is ten dode opgeschreven. De consument zal eigenlijk nooit naar het dealerbedrijf hoeven komen. De diensten van  autobedrijven kunnen 'on demand' aan huis geleverd worden. Daarom moet de aanpak van autobedrijven veranderen. Van "kom naar ons toe" in "we gaan het regelen. Punt!”


Het maakt niet uit of de auto voor onderhoud wordt opgehaald of dat de verkoop aan huis plaatsvindt. Een team van rijders zijn allemaal verbonden via de RedCap Solera app. Deze dealertool werkt volgens dezelfde principes als Uber: de consument is in controle, ziet waar de rijder op dat moment is en kan alles zelf regelen. Kortom het maakt een frictieloze transactie mogelijk rondom auto onderhoud en -verkoop, maar met het gemak van je smartphone.


Download hier de presentatie van Brian Benstock.


Wat is RedCap?

RedCap, onderdeel van Solera, is een app, CRM tool, webshop, planner en logistieke tool in één. Momenteel is RedCap beschikbaar voor de Amerikaanse automarkt. Neem contact op met Autodata Nederland voor meer informatie.